کارایی حمام مافوق صوت چیست؟

اگر بخواهیم کارایی برای اولتراسونیک در نظر بگیریم براحتی میتونیم اعلام کنیم دستگاه اولتراسونیک یه آچار فرانسه کامل هستنش.

چون علاوه بر پاک کردن آلودگی از روی تمامی قطعات فلزی، در برخی صنایع  همچون آرایشی و داروسازی و نانو برای ترکیب و همگن کردن مواد و یا حتی برای جداسازی مواد نیز کاربرد دارد.

شما کجا میتونید از یه لباسشویی همچین کارایی ببینید که در حمام های اولتراسونیک بعنوان یه دستگاه میبنید؟؟ که هم شستشو انجام بده هم ترکیب کنه هم جداسازی جامدات از مایعات انجام بده...

امروزه الزام استفاده از امواج مافوق صوت، در تمامی صنایع به خوبی درک شده است.

                                     قطعات خودرو

قدمت استفاده از امواج مافوق صوت؟

 

فردی بنام فرانسیس گالتون که 1822 در پیرمنگام انگلیس بدنیا اومده و 1911 فوت شده در واقع پسر عموی ناتنی چارز داروین هم بوده است.

گالتون

گالتون ها تولید کننده و بنک داران اسلحه در انگلستان بودند و این درحالی بود که داروین ها عاشق علم بخصوص شاخه پزشکی نیز بودند.

جالب اینجاست که هر دو عمو زاده ها جزء انجمن سلطنتی و عاشق اختراع بودند.

گالتون اولین نفری بود که سال ۱۸۷۶ امواج مافوق صوت را در جنگ جهانی دوم برای مسیریابی زیردریایی های انگلیسی کشف و مورد استفاده قرار داد.

بعدها تجهیزات آلتراسونیک بصورت تجاری و ارزان قیمت در سال 1950 وارد بازار شد.

آیا التراسونیک به تنهایی قطعه را با آب تمیز خواهد کرد؟

 

شما در کنار اولتراسونیک از حلال استفاده میکننین تا سرعت و کیفیت شستشوتون بهتر بشه.... چرا که حلال ها باعث شل شدن آلودگی از سطح قطعه شده و زمانیکه موج اولتراسونیک به قطعه میخوره بسرعت آلودگی شل شده از سطع قطعه با یک ضربه مکانیکی که همون موج هستش، از قطعه جدا میشه. اینجا شما کیفیت شستشو را مشاهده میکنین چون خلل  فرج ها و درزهای روی سطح قطعه که دسترسی به آن سخت می باشد را با نفوذ موج التراسونیک براحتی شستشو میدین در واقع خطای نیروی انسانی را با استفاده از حمام شستشو، به صفر می رسونید.

بر اساس نوع آلودگی و جنس قطعه مورد شستشو حتما نیاز است که علاوه بر آب از شوینده های مخصوص نیز استفاده شود.

 برخی آلودگی ها با حلال های خنثی، قلیایی و یا اسیدی پاک خواهند شد لذا آب بتنهایی کاربردی نخواهد داشت.

گاهاً دیده شده افراد بر اساس دانش ناکافی از حلال هایی استفاده کردند که در نهایت علاوه بر تمیز شدن به سطح قطعه نیز آسیب وارد شده است و قطعه را دچار خورندگی نمودند بر این اساس تاکید به مشاوره با افراد کارشناس در این زمینه الزامی است.

گاها دیده شده دوستان از پودرهای چربیگیر درون اولتراسونیک استفاده میکنند ولی بعد از شستشو اثر قلیایی پودر را از سطح قطعه پاک نمیکند، اینجا نیاز است که با یه اسید سولفوریک ضعیف یا فروکلین اثر قلیایی پودر را پاک کنید،،، بعد به کارایی اولتراسونیک شک میکنند درصورتیکه مراحل شستشو را به درستی انجام نمیدهند.

طرف بعد از مرحله چربیگیر، یه آبکشی ساده انجام میده ،،، میگه چرا پودر سفیدک زده روی قطعه ام، یا قطعه ای که آب دادم سطح قطعه تبله کرده؟؟؟ معلومه چون شما یا زمان چربیگیری از سطح قطعه ات کم انجام دادی یا دما ندادی به محلولت یا اسید نزدی به قطعه ات یا ابکشی درستی نداشتین و...

هرکاری اگر اصولی و درست بریم جلو شک نداشته باشیم که به نتایج درستی خواهیم رسید.

چه نوع آلودگی هایی قابلیت پاک شدن درون اولتراسونیک را دارند؟

 

بصورت کلی هر نوع چربی از روی سطح قطعات درون اولتراسونیک براحتی قابل پاک شدن هستند.

حالا این چربی ها ممکنه در اثر رطوبت هوا به جرم سختی تبدیل شده باشند که اون هم با استفاده از حلال طبق جنس قطعه و نوع آلوگی درون اولتراسونیک براحتی قابل پاک شدن هستند.

ممکنه برخی چربی ها از چربی معمولی فراتر بوده باشند مثل واکس و موم و ... که اونها هم با صرف زمان مناسب و پودر چربیگیر صحیح، نتیجه مطلوب حاصل میشه.

 ما چرا به شما پیشنهاد استفاده از دستگاه شستشوی اولتراسونیک را میدهیم؟  طبیعتا با روش غوطه وری یا روش دستی  نتایج بهینه حاصل نخواهد شد و همونطور که میدونید؛ درزها و خلل و فرج های روی سطح قطعه بطور کامل به روش سنتی و دستی پاک نخواهد شد، در نتیجه بهترین و اصولی ترین روش در حذف آلودگی ها استفاده از اولتراسونیک می باشد.

 در حمام های آلتراسونیک، آلودگی هایی که بواسطه پودرهای چربیگیر درون مخازن شل میشوند با یک مکانیزم مکانیکی بنام موج التراسونیک براحتی از سطح قطعه میتونید پاک کنید که تمام درزها و نقاط غیر قابل دسترس روی قطعه تون براحتی و بدون هیچگونه خطایی پاک خواهند شد تا بعد با اطمینان خاطر بتونین پوشش روی سطح قطعه تون بشونید.

در واقع اینگونه است که استفاده از حمام التراسونیک، بهینه ترین روش در تمامی صنایع شناخته شده است.

اگر بخواهیم انواع آلودگی هایی که درون اولتراسونیک قابل پاک شدن هستند رو نام ببریم، میتونیم به موارد ذیل اشاره کنیم:

- انواع چربی شامل روغن و واکس و گریس

- انواع جرم ها: گردو غباری که در اثر رطوبت تبدیل به جرم شده باشد یا جرم زنگ زدگی

- خون و بافت بدن از روی ابزار پزشکی

- قارچ، جلبک، باکتری

- روغن فلکسی و لحیم از روی بردهای الکترونیکی

- اثر انگشت روی ظروف حساس

- جدا شدن ماهیچه از تنه شیرآلات برنجی

- جدا شدن براده و پلیسه های ناشی از تراشکاری و.. 

این درحالی است که این نوع آلودگی ها روی هر نوع قطعه ای از جنس برنج، آهن، چدن، سرب و زاماک و آلومینیوم، قرار داشته باشه براحتی و بدون هیچگونه خورندگی به سطح فلز قابل پاک شدن هستند.

قطعات خودروییقطعات خودرو

گاز

قطعات برنجی1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کاربرد حمام شستشو در چه زمینه هایی است؟

- خطوط آبکاری و تولید (همچون تولید قاشق و چنگال - لوازم آشپزخانه (مثل رنده و گردوشکن و ...) – لوستر، دستگیره کابینت، پایه میز و صندلی، انواع شیرآلات بهداشتی یا حتی صنعتی - بخاری سازی- یخچال سازی- خودرو سازی و... که نیاز است قطعات چربیگیری اولیه شوند)
- صنایع نظامی
- صنایع هوایی
- پاک کردن جوهر از روی قطعات چاپی و پرینتر و کارتریج و لنز
- تعمیر قطعات خودرو همچون سرسیلندر و...
- قالب های فلزی و پلاستیکی
- چربی و جرم ادوات موسیقی
- لوازم و قطعات کارخانه های داروسازی
- ابزار جراحی و دندان پزشکی آلوده به خون و بافت بدن
- ظروف آزمایشگاهی
- صنایع پتروشیمی
- احیاء دوبارۀ ابزار دقیق هاپره توربین

-قطعات ماشین آلات نساجی
- صنایع غذایی برای ترکیب یکدست مواد غذایی همچون سس و شکلات و...
- صنایع لوازم آرایشی برای ترکیب یکدست مواد آرایشی
- صنایع داروسازی برای همگن کردن مواد دارویی
- صنایع نانو

-پاک کردن روغن لحیم و فلکسی از سطح بردهای الکترونیکی      

 

تفاوت فرکانس 28 و 40 کیلوهرتز در حمام های اولتراسونیک؟

تفاوت فرکانس 28 و 40  کیلوهرتز در حمام های اولتراسونیک؟

فرکانس 40 کیلوهرتز برای فلز های نرم همچون طلا که زود دچار آسیب میشود و یا بردهای الکترونیکی که از حساسیت زیادی برخوردار هستند کاربرد دارد.

در این نوع فرکانس شما شاهد طول موج بسیار نرم و آهسته هستید که اگر همین فرکانس 40 کیلوهرتز برای شستشوی دیگر قطعاتی که دارای آلودگی های سخت از نوع جرم و زنگ زدگی باشند، مورد استفاده قرار دهید، برای شما خسته کننده خواهد بود ضمن اینکه با اتلاف زمان و انرژی مواجه میشوید.

فرکانس 28 کیلوهرتز برای تمامی فلزات اعم از استیل، آهن، برنج، آلومینیوم، زاماک، سرب با انواع آلودگی ها: روغن، چربی، واکس، جرم، گردو غبار، موم و... کاربرد دارد.

در این نوع فرکانس، شاهد طول موج قوی و برخورد ضربات محکم به قطعه خواهید بود در نتیجه شما با سرعت شستشو و کیفیت تمیزی در قطعه مواجه خواهید شد.

در نتیجه: نوع فرکانس در اولتراسونیک ها باید با توجه به نوع کارایی و حجم آلودگی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

روش کار التراسونیک؟

وقتی دستگاه روشن میشه، موج التراسونیک باعث شکست مولکول های آب میشه(پدیده کاویتاسیون) یعنی زمانیکه مولکول آب به حد انفجار رسیده و شکسته میشه، باعث میشه ضربه ای درون آب رخ بده (اونجاست که شما ضربه رو بشکل موج یا ویبره درون آب می بینید).

شما بهمراه آب از حلال نیز درون مخزن آلتراسونیک استفاده میکنید. حلال ها باعث شل شدن آلودگی از سطح قطعه شده و موج اولتراسونیک باعث رها شدن آلودگی شل شده از قطعه خواهد شد.

موج اولتراسونیک مثل یه فرچه بسیار ریز به تمام درزها و نقاط غیر قابل دسترس نفوذ میکنه و باعث میشه که خطای کارگر در این موارد کاهش پیدا کند و کیفیت تمیزی چند برابر شود.

زمان شستشو در حمام مافوق صوت؟

 در واقعیت زمان شستشو از چند ثانیه تا 25 دقیقه و یا گاهاً 1 ساعت زمان خواهد برد این تعریف زمان به نوع، حجم(سختی) آلودگی سطح قطعه بستگی دارد. هرچه مقدار چسبندگی و جرم کمتر باشد طبیعتا زمان شستسشو نیز کمتر خواهد شد.

التراسونیک چیست؟

 

(Ultrasonic Cleaner)

تمیز کننده اولتراسونیک دستگاهی است که با امواج مافوق صوت بشکل ویبره درون مخزن حاوی آب دیده میشود که اغلب بر اساس نوع کارایی از فرکانس هایی بین 28 -40 کیلوهرتز استفاده می‌شود.

وقتی میگیم امواج مافوق صوت یعنی از حد شنوایی یک انسان فراتر است.

دستگاه اولتراسونیک یک مخزنی از جنس استیل 304 (برای مواردی که نیاز به استفاده از  حلال پایه قلیایی می باشد) یا استیل 316  ( برای مواردی که نیاز به استفاده از محلول های پایه اسیدی باشد) را دارا می باشد. (بندرت پیش میاد شما بتونین آلودگی ها رو با آب بتنهایی پاک کنین، چراکه هر نوع آلودگی نیاز به پاک کننده مخصوص خودش را دارد.

با توجه به کارایی مخزن و صرفه اقتصادی  جهت تولید دستگاه، ضخامت ورق مخزن در استیل های 304 بصورت مخازن آماده 0.8 میلی متر است (کمتر از یک میلی متر) این مخازن برای سرو خیارشور و گوجه در رستوران ها زیاد مشاهده کردین طبیعی است با توجه به قیمت اقتصادی برای مصرف کننده استفاده از این نوع مخازن برای تولید کننده نیز منطقی باشد اما لازم به ذکر است که مخازن با ضخامت کم، در دراز مدت دچار خورندگی موج و محلول شده و سوراخ خواهند شد. البته که این نوع مخازن برای حجم های کمتر از 30 لیتر، قابل استفاده می باشند.

با توجه به ارائه دستگاه های سفارشی، ما در مخازن استیل 304 و 316 از ورق هایی با ضخامت 2 میلی متری استفاده میکنیم که در دراز مدت از عمر بالایی برخوردار باشند و دچار آسیب و خورندگی نشوند.

 

شما از اولتراسونیک استفاده میکنین تا نقاطی که دارای خلل و فرج  هستند و درزهای روی سطح قطعه که دسترسی به آن سخت می باشد را با نفوذ موج التراسونیک براحتی شستشو بدین در واقع خطای نیروی انسانی را با استفاده از حمام شستشو، به صفر می رسونید (دیگه ابرکشی نخواهید داشت)

قرارگیری قطعات اصلی این دستگاه که شامل ترنسدیوسرها هستند (تولید کننده امواج آلتراسونیک) بر حسب نوع کارایی دستگاه یا در قسمت کف مخزن یا در قسمت دیواره های مخزن جاگذاری خواهند شد.

لازم به ذکر است که ترنسدیوسرهای موجود در بازار  بین 50 - 60 وات ارائه میگردد، اما رده بندی کیفیت در هر نوع وات نیز متفاوت می باشد. 

 برای تامین گرمایش آب درون مخزن نیاز به هیتر است که هیتر های صفحه ای یا میله ای و ... در قسمت دیواره مخزن تعبیه میگردد.

Image

آدرس

تهران، امامزاده حسن، خیان صبوری، پلاک 538

تماس با ما

66040528 (21) 98+

موبایل: 6830 268 0919 

سلام! یکی از نمایندگان ما را در زیر کلیک کنید تا از طریق واتس اپ با هم در ارتباط باشید و یا می توانید برای ما ایمیل بفرستید

info[at]novinchemie.ir

  ارتباط از طریق واتس اپ
Close and go back to page